Nivelul Internet

Сделай свою wap-шпаргалку =) попробуй конструктор сайтов http://www.panweb.com/


Nivelul Internet deplaseaza informatia de la sursa la destinatie printr-o retea. Calculatoarele sursa si destinatie nu se gasesc in aceeasi retea locala; in realitate, calculatoarele sursa si destinatie pot fi calculatoare de pe continente diferite, iar datele ce se transfera trebuie sa treaca printr-o multime de calculatoare si retele intermediare pentru a ajunge la destinatie.
Protocol Internet (IP) este esenta suitei de protocoale TCP/IP. Acest protocol asigura un serviciu de transfer de date fara directie precizata pentru datele trimise atat in interiorul unei retele cat si intre acestea. Prin urmare, pentru informatia trimisa nu se garanteaza sosirea la destinatie si nici corespondenta dintre ordinea de trimitere si cea de sosire a pachetelor de date.
Internet Control Message Protocol (ICMP ? protocol Internet de control al mesajelor) utilizeaza IP pentru controlul fluxului de date prin retele si raportarea erorilor si starilor de blocare din conexiunile intre retele.
Address Resolution Protocol (ARP ? Protocol de conversie a adreselor) este utilizat in retelele locale pentru determinarea adresei componentelor hardware fizice ale calculatorului de destinatie in cazul in care calculatorul sursa poseda adresa Internet a calculatorului de destinatie.
Reserve Address Resolution Protocol (RARP ? Protocol de conversie inversa a adreselor) este un mecanism prin care un calculator care nu poseda inca o adresa Internet o poate obtine.
Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP ? Protocol de configurare dinamica a gazdei) este un nou protocol pentru obtinerea unei adrese IP si a altor instructiuni TCP/IP intr-o retea IP. DHCP este mai flexibil decat RARP si automatizeaza multe sarcini care trebuiau realizate manual in cazul RARP.