c;HTTP-ul formate, dinam

Сделай свою wap-шпаргалку =) попробуй конструктор сайтов http://www.panweb.com/


Prin utilizarea HTTP, clientii si serverele determina in mod dinamic formatele de document, deci cand un browser contacteaza un server, browserul trimite serverului o lista de formate pe care le recunoaste. Serverul raspunde prin trimiterea de date care utilizeaza formatul corespunzator, daca este posibil. Astfel, serverele si clientii pot utiliza formate de date proprii (personalizate) pentru schimbul de date.
Cand un server trimite un document prin Web, acesta poate include informatii despre fisier (numite metainformatii) in antetul HTTP care precede fisierul. Programul care receptioneaza datele poate utiliza informatia din antet pentru interpretarea datelor. Astfel, receptorul obtine informatii despre datele care vor sosi.
Prin utilizarea informatiilor continute in antetul HTTP, aplicatiile negociaza formatele pe care le vor utiliza pentru transferul de obiecte. Daca o aplicatie nu poate recunoaste informatia continuta intr-un antet HTTP, in general o va ignora. Intrucat aplicatiile ignora formatele pe care nu le recunosc, se pot astfel noi protocoale in Web fara a compromite integritatea HTTP.