b,FTP,telnet

Сделай свою wap-шпаргалку =) попробуй конструктор сайтов http://www.panweb.com/


Este un protocol pentru transferul fişierelor prin Internet. Sistemele de operare WindowsNT şi Windows9x sunt livrate de Microsoft împreunã cu un program client numit ftp.exe care este instalat odatã cu sistemul de operare. Sistemul de operare Linux (orice versiune) vine cu douã programe FTP: programul ftp-server (cel care "livreazã" fişierele de pe calculatorul server) si programul ftp-client (cel care ruleazã pe calculatorul utilizatorului).
FTP-ul este o aplicaţie în linia de comandã, adicã la rularea programului trebuie introduse comenzi pentru realizarea transferului de fişiere.
Acum sunt disponibile o mulţime de aplicaţii FTP grafice (un buton grafic Get corespunde comenzii get nume_fisier).
--TELNET
Este o aplicaţie care oferã o interfaţã terminal bazatã pe text, pentru un alt calculator dintr-o reţea TCP/IP. Telnet-ul se utilizeazã de obicei pentru conectarea la o maşinã Unix (sau Linux) aflatã la distanţã.
În cazul în care furnizorul de servicii Internet este utilizat pentru publicarea paginilor Web personale în Internet, va fi necesarã utilizarea liniei de comandã pentru gestionarea fişierelor World Wide Web din acest cont Unix.
WindowsNT şi Windows9x vin cu un program telnet ce este instalat odatã cu sistemul de operare.
Telnet este a doua aplicatie TCP/IP importanta si reprezinta un proces client/server TCP/IP pentru intrarea intr-o masina la distanta.
Intrarea la distanta permite unui utilizator dintr-un site sa aiba acces la un alt site. Telnet protejeaza serverul impotriva accesului "faradelege" cerand utilizatorilor sa indeplineasca identificatorii de login (intrare) si parola.
Pentru folosirea Telnet-ului, un utilizator apeleaza un client Telnet din propriul site si stabileste o conexiune cu un server Telnet din site-ul de la distanta. Telnet ?inlocuieste? (simuleaza) tastatura clientului cu cea a site-ului de la distanta ca si cum s-ar tipari acolo (la distanta). Telnet se ocupa si de afisarea iesirii de la site-ul de la distanta pe ecranul utilizatorului.