a;HTTP

Сделай свою wap-шпаргалку =) попробуй конструктор сайтов http://www.panweb.com/


HyperText Transport Protocol ? este un protocol nativ al Web-ului. Serverele si browserele (programe client) utilizeaza HTTP-ul pentru transportul prin Internet al documentelor Web compuse din hipermedia. In plus, HTTP mentine integritatea fisierelor multimedia. Cu alte cuvinte, HTTP este vehiculul de transfer pentru imagini, grafica, fisiere video si audio, hipertext si alte date din Web.
--Specificatia MIME
Browserele si serverele Web trebuie sa recunoasca tipurile si formatele documentelor pe care le primesc sau trimit. Pentru aceasta, exista specificatia MIME (Multipurpose Internet Mail Extensions ? extensiile multifunctionale pentru posta Internet). MIME este o specificatie tehnica utilizata pentru transferul de date multimedia cu ajutorul standardelor de posta Internet.
Inainte, a existat specificatia tehnica pentru transmiterea de mesaje intre calculatoare (e-mail). Sintaxa sa este scrisa in RFC 822 (Request for Comments) de D. H. Crocker, 1982. Totusi RFC 822 nu precizeaza mecanisme de transfer al mesajelor ce contin secvente audio si video, texte in limbi asiatice sau slavonice. MIME furnizeaza specificatia Internet pentru transferul acestor tipuri de date Web.
Specificatia MIME defineste formate pentru fisiere de imagine, animatie, audio, binare, aplicatie si alte tipuri de fisiere multimedia. Cu MIME se pot defini formate proprii pentru fisiere care pot fi utilizate pentru comunicarea cu un server (daca serverul recunoaste formatul respectiv).
Cand un server Web trimite un fisier sau document pe Internet catre un browser (sau alte programe client), serverul include informatii care descriu tipul fisierului intr-un antet MIME. Programul care receptioneaza fisierul utilizeaza acest antet pentru identificarea tipului de date (tipului de fisier) care urmeaza. Un antet este o simpla informatie atasata la inceputul fisierului. Corpul entitatii reprezinta continutul fisierului sau documentului initial (original) pe care-l transmite serverul.