a,TCP.IP

Сделай свою wap-шпаргалку =) попробуй конструктор сайтов http://www.panweb.com/


Protocoalele Internet permit comunicarea calculatoarelor localizate in retele diferite. Protocoalele Internet asigura conexiunile logice dintre un calculator si serverul gazda Internet care ofera site-ul Web (sau alte informatii). Protocoalele Internet reprezinta baza tuturor serviciilor Internet. Internet Protocol (IP ? Protocol Internet) functioneaza prin transferul (rutarea) pachetelor (sau a unor secvente mici de informatie, denumite si datagrame) dintr-un flux continuu de date prin toate retelele dintre doua calculatoare.
Nota : Termenul Internet Protocol (IP) denumeste protocolul specific care transfera pachete in Internet.
--Termenul Protocoale Internet (la plural, deci) se refera la intregul corp de protocoale care utilizeaza serviciile IP si sunt folosite in Internet.
--Protocoalele Internet pot fi utilizate pe o retea de sine statatoare, dar vor fi mai putin eficiente decat protocoalele dedicate retelelor unice. Totusi, utilizand suita TCP/IP, se permite utilizarea protocoalelor Internet de nivel inalt (de ex. HTTP) pentru a crea un intranet ? o arhitectura de retea privata, bazata pe principiile si programele Internetului global.
--Modul de functionare al TCP/IP
Internetul utilizeaza TCP/IP pentru conectarea calculatoarelor. TCP/IP este acronimul pentru Transmission Control Protocol/ Internet Protocol (Protocol de control al transmisiei/ Protocol Internet) si se mai numeste suita de protocoale Internet (Internet Protocol Suite). Caracteristica prin care TCP/IP difera de alte protocoale de retea este faptul ca a fost proiectat pentru conectarea retelelor, nu pentru conectarea calculatoarelor intr-o retea. Modul de proiectare al TCP/IP permite fiecarei retele individuale sa fie gestionata separat, astfel incat organizatii diferite care nu doresc sa isi ofere reciproc acces complet la retele sa poata schimba informatie.